Wanssum

1 Kapel op hoek van:Meerloseweg/Burg.Ponjeestr/Molenhoek  2e Kapel aan de St Leonardsweg 27   St Linderdkapel 3e Kapel a/d Venrayseweg


Kunt u iets meer over deze Michaelkapel vertellen dat beslist hieronder zou moeten staan? Klik dan op Reactie/Opmerkingen, schrijf de tekst in het venster, dat verschijnt en klik op verzenden .Bij voorbaat dank. De webmaster : Joop Timmermans Zeddam.


nr 2

Kunt u iets meer over deze Leonarduskapel vertellen dat beslist hieronder zou moeten staan? Klik dan op Reactie/Opmerkingen, schrijf de tekst in het venster, dat verschijnt en klik op verzenden .Bij voorbaat dank. De webmaster : Joop Timmermans.


nr 3

Venrayseweg op de hoek met de De Houskuilstraat

 

Deze kapel staat op een hardstenen pint en is opgetrokken in baksteen van verschillende kleurtinten. Het dak is met shingles gedekt. De kapel heeft een rechthoekig grondvlak en is recht gesloten. Een smeedijzeren sierhek beschermt de toegang. Boven de ingangsboog staat in smeedijzeren letters: MARIA IN DEN NOOD.De kapel is gestuukt en licht geschilderd. In een nis met een rand van baksteen staat op een plateautje een beeld van Maria met kind op de maansikkel. Maria is als koningin gekroond.


Kunt u iets meer over deze nieuwe kapel vertellen dat beslist hieronder zou moeten staan? Klik dan op Reactie/Opmerkingen, schrijf de tekst in het venster, dat verschijnt en klik op verzenden .Bij voorbaat dank. De webmaster : Joop Timmermans Zeddam.