Mariakapel bij de parkeerplaats van de voetbalvereniging aan de westenveldweg.  Deze kapel is gebouw na aanleiding van het 25 jaar bestaan van muziekvereniging Amicitia die de bevolking iets terug wilde geven voor alle steun die ze de afgelopen 25 jaar hadden ondervonden. Op Zondag 18 Mei 2003 trok men in processie met de 25 jarige muziekvereniging door de staten naar de nieuwe Mariakapel die werd ingewijd door Pastoor R Willems.  Het Mariabeeld is in 1929 gemaakt in Parijs en is afkomstig uit een afgebroken kerk in Antwerpen. Op de eerste zaterdag in mei vindt er een Mariaprocessie plaats het onderhoud van deze kapel met tuin gebeurd door vrijwilligers. Foto's: Joop Timmermans.


Nederlands jongste bedevaartsoord ligt in het Overijsselse dorpje Tilligte. Aan de rand van het dorp staat de 'landkapel', gebouwd in 2003 door vrijwilligers, met de beeltenis van Onze- Lieve-Vrouw van Lourdes. Het bedevaartsoord werd onlangs op de 'databank bedevaartplaatsen' als jongste genoteerd op nummer 662. Jaarlijks komen ruim 25.000 pelgrims naar Tilligte om Maria te eren, haar te bedanken of om een gunst te vragen. "Direct vanaf de opening in 2003 kwamen er pelgrims naar Tilligte om tot Maria te bidden. Ik denk dat de kapel iets uitstraalt. Gelovigen vinden hier rust en vrede", zegt Henk ten Berge, oud-onderwijzer en medeoprichter van de kapel. "Maria zegt iedereen iets, oud en jong en zelfs mensen met verschillende geloven kunnen met Maria leven." "De inwijding van de kapel in 2003 was een groots gebeuren. Heel het dorp was versierd met witgele vlaggetjes en er waren wel tien priesters. Naast leken komen er nog steeds veel geestelijken. Gisteren waren er nog twee missionarissen uit Noord- Brabant. 'Jullie doen hier niet meer onder voor Brabant. Prachtig, echt schitterend', zeiden ze. De in 2006 overleden kardinaal Willebrands is hier wel vijf keer geweest. Hij woonde hier vlakbij bij de zusters franciscanessen. Ook"kardinaal Simonis is hier al geweest. Ook hij vond het prachtig." Henk ten Berge gaat elke morgen de deuren van de kapel openen, maakt alles netjes in orde en steekt de kaarsen aan. "Er branden gemiddeld wel vijftig noveenkaarsen. Pelgrims hebben die kaarsen gekocht en die moeten helemaal opbranden zolang de noveen duurt. Ook liggen- er ruim tien boeken waarin vragen en bedankjes worden geschreven. "Achter de wolken zie ik hier steeds de zon", schrijft een vrouw. Voor kinderen is er een special boek. Er is een aantal tekeningen gemaakt en er staat geschreven: "Lieve Maria, ik wens dat mijn opa en oma gauw beter worden en nog heel lang mogen leven." "Ik kan bewijzen dat er hier enkele 'wonderen', zoals sommigen zeggen, zijn gebeurd. Ik spreek liever zelf van 'gebedsverhoringen' en 'bijzondere genezingen'. Ik ken de personen, maar ze willen niet met naam in de media. Een vrouw uit Nijverdal bad om genezing van haar man. Hij had kanker en was ongeneeslijk verklaard door de artsen. Zij bad tot Maria om hem nog enige tijd bij zich te mogen houden. Na een paar weken was de kanker tot stilstand gekomen. Uit dank heeft zij een Maria prent in de kapel opgehangen. Ik noem dat een gebedsverhoring, maar voor die vrouwen man was dat misschien een wonder, een mirakel", zegt Ten Berge.


Kunt u iets meer over deze Mariakapel vertellen dat beslist hieronder zou moeten staan? Klik dan op Reactie/Opmerkingen, schrijf de tekst in het venster, dat verschijnt en klik op verzenden .Bij voorbaat dank. De webmaster : Joop Timmermans.