Maastricht 3 Mariakapellen en een Antoniuskapel


Antoniuskapel

Maastrichter

Pastoorstraat nabij nr. 1

 te Maastricht. (1805)

De kapel ligt in de ommuring van pastorietuin van de St. Matthiaskerk

 


1e kapel 

 

"De devotie tot de "Sterre der Zee"

De verering van de "Sterre der Zee", in de basiliek van Onze Lieve Vrouw Tenhemelopneming in Maastricht, is de meest populaire Maria-devotie in Limburg. Heel de dag door komen mensen in de kapel van de Sterre der Zee een moment bidden, en steken daarbij een kaars (een "bougie") op, als zichtbaar symbool voor hun gebed. De kapel van de Sterre der Zee is dagelijks geopend van half acht 's morgens tot circa zes uur 's avonds. Naar schatting bezoeken iedere dag ongeveer 1.000 personen de kapel van de "Sterre der Zee". Het beeld van de Sterre der Zee heeft niet altijd in de Basiliek van Onze Lieve Vrouw gestaan. Het stond oorspronkelijk in de kerk van het Franciscanenklooster aan de Sint-Pieterstraat (heden Rijksarchief).

Meer informatie:    http://www.sterre-der-zee.nl/

 


2e Mariakapel  Op de hoek van kruising Ambyerstraat - zuid en Heukelstraat

Kunt u iets meer over deze Mariakapel vertellen dat beslist hieronder zou moeten staan? Klik dan op Reactie/Opmerkingen, schrijf de tekst in het venster, dat verschijnt en klik op verzenden .Bij voorbaat dank. De webmaster : Joop Timmermans.


3e kapel

Banneuxkapel naast de Sint Matthiaskerk in de Boschstraat

In het Kader van het jubileumjaar 2008-Banneux75-jaar- heeft de in 1953 gebouwde Banneuxkapel naast de Sint Matthiaskerk in Maastricht haar oorspronkelijke bestemming terug. Op dinsdag 1 april werd in Banneux de nieuwe beeltenis van de Maagd der Armen tijdens pelgrimage van de Maastrichtse bedevaartgangers in de verschijniningskapel gewijd, waarna de beeltenis diezelfde avond in de kapel haar plaats heeft gekregen. Bron: Jan Stein.


Kunt u iets meer over deze Mariakapel vertellen dat beslist hieronder zou kunnen staan? Klik dan op Reactie/Opmerkingen, schrijf de tekst in het venster, dat verschijnt en klik op verzenden .Bij voorbaat dank. De webmaster : Joop Timmermans.